Септември 21, 2019

Street gif

Возачите во дилема дали да го преминат железничкиот премин на Дулие

Јуни 28, 2019

Железничкиот премин кај  Дулие вечерва ги збуни возачите токму поради ситуација која е опасна по нивната безбедност. Една рампа на железничкиот премин е крената, а другата каде патот сообраќа на кај РЕК-Битола е  спуштена. Сепак возачите иако ситуацијата не им е јасна се чекаат и поминуваат и од двете страни.

Возачите и минувачите коментираат дека ситуацијата е нејасна и  небезбедна. Она што може да се види на веб страната на Македонски железници транспорт е дека последниот воз од Битола за Скопје заминал во 18 и 32 часот, што според очевидци тоа  е време после кое едната рампа се кренала, но не и другата.

пампа 1

пампа 2

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2019 АПЛА.мк. Сите права се задржани