Webp.net gifmaker

На патот до старите авиони десетина мини депонии

Септември 18, 2019

Патеките од влезот на поранешната Касарната во Битола, од кај улицата „Партизанска“, па се до ридот со старите авиони, несовесни граѓани  ги претвориле во мини депонии. Во добар дел од теренот е исфрлен градежен шут, додека пак рекреативци покрај патот расфрлиле пластични шишиња, отпадоци од храна и што ли уште не. Улиците во старата касарна се асфалтирани целосно, а помалите пристапни улици се послани со бехатон плочки, но неосвените граѓани пешачејќи во овој дел од ридот загадиле се покрај патот.

депонија 1

депонија 2

депонија 4

депонија 5

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2019 АПЛА.мк. Сите права се задржани