Февруари 24, 2018

Детска количка плови во реката Драгор

Јануари 17, 2018 93
Детска количка плови во реката  Драгор Фото: Иле Ѓорѓиевски

Реката Драгор многупати несовесни граѓани ја третираат како депонија, па во коритото завршуваат предмети, покуќнина, апарати за домаќинство кои веќе не се користат.

Во Драгорот, исто така, се фрла ѓубре и градежен шут. Неодамна во реката имаше мотор, а денеска на ФБ групата Битола сака чист воздух е објавена фотографија од детска количка во водите на реката Драгор. 

Битолчани коментираат дека време е надлежните да ги казнуваат несовесните граѓани кои ја загадуваат реката. 

FB IMG 1516216216850

Muzej baner 336

grne

28166921 1847625648592803 5615957191440807278 n

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2017 АПЛА.мк. Сите права се задржани