Webp.net gifmaker

Вандали ноќеска дивееле на Градското шеталиште во Битола, буквално уривајќи канделабри. Сликите кои утрово ги затекнаа битолчани

Вандали ги откорнале металните билборди во Градското шеталиште во Битола, под Спортската сала,  каде стојат  насоки од Агенцијата за спорт и млади  како да се користат поставените спортски справи и реквизити. Еден од билбордите е сосема откорнат и отуѓен, додека другиот е соборен на земја и оставен.

Граѓаните кои утрово биле на прошетка во градскиот парк беа згрозени од ваквата глетка  и бараат од полицијата да ги открие вандали кои во неколку наврати само оваа година дивееја низ Градското шеталиште. 

received 709727886077170

received 198982994334211

Вандали дивееле на Булеварот 1-ви Мај корнејќи ги металните столбчиња   од бетонот  и уништувајќи ги бехатон плочките на дел од патеките во близина на автобуската станица кај Црн мост.  

Граѓаните кои живеат во близина  се згрозени и револтирани од ваквото примитивно и недолично однесување на сторителите, со забелешка дека ваквото дивеење се повторува без да се најдат и казнат сторителите.

Страница 1 од 2

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2019 АПЛА.мк. Сите права се задржани