Август 23, 2019

Street gif

Ифрит

Станари од зградите со број 15 и 17 на улицата „Игњат Атанасовски“ реагираат дека некој ги пресекол столбовите за улично осветлување. Тие јавно прашуваат зошто  се пресечени столбовите  и кој…
Иницијативата „Битола на точак“ на својата ФБ страница креираше албум насловен „Битолски сообраќаен срам“, каде  се објавуваат фотографии на  несовесни возачи и возила паркирани на несоодветно место.
И вечерва во Битола мерните станици регистрираа зголемени концентрации на ПМ 10 честичките. Загадувањето се зголемува започнувајќи од 16 часот, кулминација достигнува од од 17 до 20 часот, а потоа…
Воздухот во Битола беше екстремно загаден со ПМ10 честички вчера во вечерните часови и утрово според мерења објавени на интернет страницата на Министерството за животна средина.
Министерството за земјоделство започна ревизија на доделувањето на државно земјиште за време на претходната власт.
Излетничкото место во близина на крстосницата од патот за Ротино прерасна во депонија. Несовесни жители од Битола и околните села таму се ослободуваат од различни видови смет. Ѓубрето го оставаат…
Не помина долго време по комплетната реконструкција на улицата "Кузман Јосифовски" во центрот на Битола, а новиот  асфалт неодамна е раскопан на две места. 
Граѓаните од Битола, ќе го добијат нарачаното огревно дрво, во следните две недели, информираат од  „Македонски шуми“, за што деновиве се ангажирани голем број возила од околните градови за да…

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2019 АПЛА.мк. Сите права се задржани