Webp.net gifmaker

Ифрит

Реката Драгор многупати несовесни граѓани ја третираат како депонија, па во коритото завршуваат предмети, покуќнина, апарати за домаќинство кои веќе не се користат.
Спортски риболовци од Битола реагираат дека во близина на акумулацијата „Стрежево“, од каде градот се снабдува во вода, е фрлен отпад со купишта искористени пелени од возрасни лица, јавува порталот…
Среде Широк сокак,  десеттина битолчани го блокираа патот чекајќи ред за на банкомат. Минувачите, некои нервозни што им го попречиле патот, други расположени за мајтап, потпевнува -ред се редат мале, …
Станари од зградите со број 15 и 17 на улицата „Игњат Атанасовски“ реагираат дека некој ги пресекол столбовите со улично осветлување. Тие јавно прашуваат зошто  се пресечени столбовите  и кој…
Станари од зградите со број 15 и 17 на улицата „Игњат Атанасовски“ реагираат дека некој ги пресекол столбовите за улично осветлување. Тие јавно прашуваат зошто  се пресечени столбовите  и кој…
Иницијативата „Битола на точак“ на својата ФБ страница креираше албум насловен „Битолски сообраќаен срам“, каде  се објавуваат фотографии на  несовесни возачи и возила паркирани на несоодветно место.
И вечерва во Битола мерните станици регистрираа зголемени концентрации на ПМ 10 честичките. Загадувањето се зголемува започнувајќи од 16 часот, кулминација достигнува од од 17 до 20 часот, а потоа…
Воздухот во Битола беше екстремно загаден со ПМ10 честички вчера во вечерните часови и утрово според мерења објавени на интернет страницата на Министерството за животна средина.

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2019 АПЛА.мк. Сите права се задржани