Октомври 17, 2018

Ифрит

Несовесни граѓани секојдневно се ослободуваат од непотребните предмети фрлајќи ги во реката Драгор. Денеска некој фрлил стар телевизор, а во коритото често може да се забележат апарати за домаќинство, мебел…
  Најголемиот дел од објектите каде што се гласа во земјава се непристапни за лица со попреченост, покажа истражувањето на Здружението "Инклузива"од Куманово. Резултатите од двегодошното истражување за време на…
Осум контејнери  или 17 кубици  ѓубре биле исфрлени деновиве од околината на станбените комплекси Пелагонка2 и Стара Болница во акција што ја организирале станарите. Но, радоста кратко им траеше затоа…
Во Битола често може да се види добиток без стопан како се шета по улици, а граѓаните на социјалните мрежи шеговито коментираат дека миграциската треска село-град ја зафатила и стоката.
Кражба и клетви кај параклисот Света Богородица во непосредна близина на училиштето „Тодор Ангелевски“ во Битола. Некој ги украл цвеќињата со се саксија што верниците ги поставиле до параклисот под…
Бившиот претседател на ВМРО-ДПМНЕ во Битола,а  актуелен советник Борче Димитровски, денеска не застана зад новоизбраниот лидер на партијата Иванчо Тошевски, кој во својство на советник даваше изјава пред Советот на…
Празни шишиња од пиво, пластични чаши оставени пред дуќаните во комплексот Пелагонка 2, остатоци од храна и други отпадоци расфрлани низ комплексот Стара болница, е редовна глетка за викендите.
Само 1,6 проценти од младите до 29 години во Македонија користат орална контрацепција, односно пилули, а помалку од 3 проценти од паровите користат какво било средство за модерна контрацепција. Оие…

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2017 АПЛА.мк. Сите права се задржани