Декември 13, 2018

Ифрит

  Најголемиот дел од објектите каде што се гласа во земјава се непристапни за лица со попреченост, покажа истражувањето на Здружението "Инклузива"од Куманово. Резултатите од двегодошното истражување за време на…
Осум контејнери  или 17 кубици  ѓубре биле исфрлени деновиве од околината на станбените комплекси Пелагонка2 и Стара Болница во акција што ја организирале станарите. Но, радоста кратко им траеше затоа…
Во Битола често може да се види добиток без стопан како се шета по улици, а граѓаните на социјалните мрежи шеговито коментираат дека миграциската треска село-град ја зафатила и стоката.
Кражба и клетви кај параклисот Света Богородица во непосредна близина на училиштето „Тодор Ангелевски“ во Битола. Некој ги украл цвеќињата со се саксија што верниците ги поставиле до параклисот под…
Бившиот претседател на ВМРО-ДПМНЕ во Битола,а  актуелен советник Борче Димитровски, денеска не застана зад новоизбраниот лидер на партијата Иванчо Тошевски, кој во својство на советник даваше изјава пред Советот на…
Празни шишиња од пиво, пластични чаши оставени пред дуќаните во комплексот Пелагонка 2, остатоци од храна и други отпадоци расфрлани низ комплексот Стара болница, е редовна глетка за викендите.
Само 1,6 проценти од младите до 29 години во Македонија користат орална контрацепција, односно пилули, а помалку од 3 проценти од паровите користат какво било средство за модерна контрацепција. Оие…
Регистриран нарко зависник е 34 годишниот битолчанец кој вчера починал во Клиничката болница во Битола. Портпаролот на болницата Сузана Конеска, за апла.мк изјави дека лицето е примено во болницата кога…

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2017 АПЛА.мк. Сите права се задржани