Street gif

Крфица

Последната деценија на XX век и век и првите две децении на XXI век е еден краток, но како ретко кој друг историски период конфузен и тежок за класификација. Некои…
Само сликата на Тито уште ја крепи куќата каде на 15 мај 1941 година била формирана првата партиска ќелија во село Ракитница во текот на Народноослободителната борба за време на…
Попот Славе Петровски кој служи во Могила бара од нас покрај пари за пензиско и здравствено осигурување да му плаќаме и полиса за животно осигурување, вели Гоце Кантаровски од црковниот…
    Не ви е добро? Прашајте се дали ги почитувате своите вредности?! Го знаете она чувство кога внатре имате бура на емоции кои ви се судираат. Тогаш знаете дека…
Почитуван Министер, Пред неколку часа добив повик од мојата колешка-наставничката во с. Меџитлија кој многу ме израдува; добила повик од Министерството, од извесен г. Вулнет, дека нашето училиште ќе биде…
Советничката Анита Ангелевска, која е меѓу обвинетите за случајот „Транспортер“ овој пат на седница на Совет не зборуваше за автобусите и ученичкиот превоз, туку за таксистите. Таа во делот за…
Mojaта порака до младите е или рано да се женат и мажат и да формираат здрави, пред сѐ духовно и физички и интелектуално семејства, а потоа ако некој не е…

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2019 АПЛА.мк. Сите права се задржани