Крфица

Во континуитет основното, средното и високото образование се девалвирани, квалитативно и квантитативно. Квалитативно, според сите истражувања кои се достапни за јавноста фактите се поразителни и алармантни, додека квантитативно бројот на…
Недостигаат клучни моменти од љубовната приказна на битолските Ромео и Јулија за таа историски да биде потврдена.
Песна за желбите пред Споменикот на депортираните Евреи во Битола денес испеаја групата „Отсма“ од Израел составена од тинејџери со попреченост. Тие под водство на музичкиот терапевт Офра Коен денес…
Ристо Најденов од битолското село Цапари кој се смета дека прв во Македонија увезол автомобил на почетокот од минатиот век, со фотографска опрема и фотоапарати го снабдувал Милтон Манаки, пишува…
Пишува м-р Билјана Галовска Coaching&NLP
Театарскиот живот на легендарниот битолски актер Петар Мирчевски од поинаков агол. -Дали на сцена ги поминавте најсреќните моменти во животот? Сум глумеле и кога им било најтешко, а се случуваше…
350 деца од прво со петто одделение при основното училиште „Ѓорги Сугарев“ од Битола пред три години секој училишен ден беа сити благодарение на брачниот пар Мариа и Томас Росенгрен…

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2019 АПЛА.мк. Сите права се задржани