Опули

Првиот ден на пролетта го одбележаа и вработените во ЈОУГД „Естреја Овадија Мара“ со работна акција за чистење на дворот во градинката „Снегулка“ 

Иако жените умеат да кажат дека 8 Март не е ден за цвеќе, туку ден кога се одбележува борбата за нивните права, како и тоа дека жената заслужува внимание секој ден, а не само еден ден во годината, сепак, Битола е убава  вака расцветана. А, убаво ги личи и мажите со цвет в рака 

 

DSC 4010

DSC 4040

DSC 3995

DSC 3994

DSC 3998

DSC 3999

DSC 4000

DSC 4001

DSC 4002

DSC 4004

DSC 4014

DSC 4163

DSC 4169

Фото: Апла (фотограф Горан Петровски) 

За фотографија на првиот ден од Новата година, ја одбравме оваа, од предавателниот пункт  Антена на Пелистер, направена од група планинари, кои како што објавивме, утрово се искачија на највисокиот врв на Баба, каде го испија првото утринско кафе.

Страница 1 од 4

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2019 АПЛА.мк. Сите права се задржани