Фото на денот - Предавателниот пунк Антена на Пелистер

Јануари 01, 2019
Фото: Иванчо Тошевски Фото: Иванчо Тошевски

За фотографија на првиот ден од Новата година, ја одбравме оваа, од предавателниот пункт  Антена на Пелистер, направена од група планинари, кои како што објавивме, утрово се искачија на највисокиот врв на Баба, каде го испија првото утринско кафе.

Искачувајќи се, планинарите повторно ја почувствуваа сета суровост на Пелистер посебно во зимски услови, а фотографијата е направена токму во еден од моментите соочени со временската непогода и ниските температури кога пристигнаа до целта.

received 280262455989284

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2019 АПЛА.мк. Сите права се задржани