Август 15, 2018

Со црвен килим и со погач, денеска беше пречекан во општинската зграда,  новиот градоначалник на општина Новаци, Љубе Кузманоски на примопредавањето на функцијата од неговиот претходник Лазар Котевски.

На битолскиот екс градоначалник Владимир Талески веќе му течи стажот како да е актер, дознаваме од извори во театарот. Правната служба веќе го пријавила на старото работно место и се очекува дури да земи плата за последните денови од месец откомври откако е пријавен како вработен актер..

Доскорешниот градоначалник на Битола, Владимир Талески си замина од функцијата со три стана. Според  податоците од анкетниот  лист што стои на страната на Државната комисија за спречување на корупција, фамилијата на Талески во 2015 година се подновила со стан, врз основа на купопродажен договор во вредност од околу  65 000 евра.

Денес Могила и Новаци избираат градоначалник. Во овие две пелагониски општини има прегласување во вториот круг од локалните избори, откако во првиот не успеаја да изберат кој ќе ги води во следните четири години.  

Новата градоначалничка на Битола, Наташа Петровска, утре, среда, во 10 часот ќе влезе во Општина Битола и официјално ќе ја преземе функцијата градоначалник на Општина Битола. Од Општината  известија дека е најавено доаѓањето на новата градоначалничка , но не откриваат дали досегашниот градоначалник Владимир Талески ќе го изврши примопредавањето на кабинетот или тоа ќе  го стори т некој од вработените во општинската администрација.

Страница 1 од 3

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2017 АПЛА.мк. Сите права се задржани