Отстранети се остатоците од кровот на Домот на млади во Бистрица кои беа закана за безбедноста на учениците

Декември 03, 2018

Општина Битола ангажира екипи на јавните претпријатија „Нискоградба“ и „Комуналец“ да ги отстранат сите греди и градежен материјал од објектот  на Домот за млади што би можел да биде закана по безбедноста на учениците во ПОУ „Крсте Петков- Мисирков“ во Бистрица. Акцијата следуваше откако минатата  недела од временските услови се сруши дел од покривот на објектот кој е прилепен до училиштето.

Димитар Пипилевски, директор на училиштето „Крсте Петков- Мисирков“ од Бистрица веднаш реагираше до Општина Битола која испрати  екипа за увид на состојбата и за преземање на мерки.

 

Денеска вработени од  двете јавни претпријатија ги отстранија и средија остатоците од покривот со цел отстранување и на опасноста делови од покривот и објектот да ја загрозат безбедноста на учениците и воопшто минувачите. Од страна на училиштето, околниот простор беше обезбеден со црвена лента и беа назначени дежурни наставници и технички персонал да го обезбедуваат просторот за време на одморите.47240945 337567786826132 713576354867576832 n

-Благодарност до Општина Битола, ЈП „Комуналец“ и ЈП „Нискоградба“ за брзата реакција. Остатоците од кровот кои беа закана за безбедноста се отстранети, изјави за апла.мк, Димитар Пипелевски , директор на ПОУ„Крсте Петков-Мисирков“ во Бистрица.

По ова ќе се бара од Министерството за образование понатамошна интервенција врз објектот, кој е во нивна сопственост,  а веќе е изготвен проект за пренамена на објектот во спортска  сала .47150406 329831457812709 6631886742947364864 n

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2019 АПЛА.мк. Сите права се задржани