Webp.net gifmaker

Петровска: Правото на штрајк е регулирано со закон, но учениците мора да бидат згрижени

Септември 02, 2019

-Токму оваа Влада ги сослуша и послуша наставниците во нивните барања за исклучување на екстерното тестирање, токму оваа Влада минатата година во септември им даде 5 проценти згоемување на нивните плати, а исто така оваа учебна година започнува со зголемување на платите уште за 5 проценти за наставниците, нешто што не се случувало години наназад. Правото на штрајк е право кое што е регулирано со закон, но како педагози треба да водиме сметка дека станува збор за прв училишен ден кој е исклучително значаен, особено за првачињата, а тој момент секој педгошки работник треба да го има предвид. Во оваа прилика сакам да нагласам дека без разлика кои се правата за кои се борат просветните работници, секое дете мора да биде згрижено . Постои форма како треба и мора да биде згрижено, рече градоначалнчката Наташа Петровска, праша дали во сите училишта започна првиот училишен час

 

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2019 АПЛА.мк. Сите права се задржани