Webp.net gifmaker

„Трчај бе“ ќе ја стане Битола на нозе, за време на трката посебен сообраќаен режим

Септември 12, 2019

Во Битола за прв пат на 15 септември ќе се одржи “Трчај Бе”, трката на 5 и 10 километри низ улиците на нашиот град. Почетокот е закажан од 09:00 часот на Плоштадот Магнолија.

За таа цел изготвен е сообраќаен проект за посебен сообраќаен режим и издадена е согласност од Општина Битола, како и одобрение бр. 12.1.5/2280/2 од 12.09.2019 година на МВР - СВР Битола.

Посебниот сообраќаен режим ќе започне во недела 15.09.2019 година во 07:00 и ќе трае до 12:00 истиот ден. За тоа време улиците - Булевар 1-ви Мај (од страна на музичкото училиште - до Црн Мост и од страна на Општината до Безистенот), ул. Добривое Радосављевиќ (кај стаклената зграда и зграда Грозд) ул. Никола Тесла (кај Скопска пивара) ул. Михајло Бојаџиев, ул. Димо Хаџи Попов (помеѓу Офицерски дом и Аероклуб) како и градското шеталиште и цела улица Широк Сокак ќе бидат затворени за сообраќај.

Сите паркинг места на Плоштадот Магнолија и улицата кај Офицерски дом кон кафетеријата Аеро треба да бидат празни.

Битолчани, во недела наутро, дојдете пешки во центарот на градот и бодрете ги над 700-тина пријавени натпреварувачи од Македонија и од 9 земји во светот меѓу кои се имињата на најдобрите македонски атлетичари и актуелната балканската шампионка по улиците на нашиот град.

трчај бе

тркај бе 2

трчај бе 3

трчај бе 4ж

трчај 5

трчај 6

трчај 7

 

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2019 АПЛА.мк. Сите права се задржани