Street gif

Алал / Ј'зк

Вчера по повод Денот на пролетта во повеќе училишта беа одржани еколошки акции за чистење на околината, што е за пофалба. Но, ден по акцијата видете како некои ученици на…
Битола е јужна точка на Балканот, но со сибирска зима, вели професорот Борис Ангелков, поранешен претседател на Научното друштво од Битола кометирајќи го климатскиот феномен кој се случува во градот преку зима…
Алал- Апелот на Јавното претпријатие „Нискоградба“ допре до битолчани. Жителите од централното градско јадро, во делот околу Библиотеката, попладнево ги тргнаа паркираните возила, за комуналните служби утре да можат непречено…
Алал- Во развиените европски земји каде дупките на улиците во најкраток можен рок се санираат, тешко дека ќе ве испрска со вода возило во минување додека надвор врне. Ј'зк -Кај…
Алал Средното медицинско училиште „ Д-р Јован Калаузи“ добива нов лик во внатрешноста и нормални услови за следење на наставта. Руинираните училници сега се бојадисани и освежени, санирани се дупките…
Алал Екипи на ЈП „Комуналец“ работат на уредување на просторот зад паркингот кај зградите во „Стара болница“, наменет за детско игралиште. Иако ова катче не беше дел од редовната програма…

Алал / Ј'зк

Март 28, 2018
Алал Акцијата за разеленување на Битола продолжува. Шеталиштето  е збогатено со нови садници. Деновиве екипите на Јавното претпријатие „Комуналец“ засадија дрвца на местата каде недостигаа или вандали ги имаа откорнато.…

Алал/Ј'зк

Декември 07, 2017
Алал/Ј’зк Алал за академскиот сликар Никола Славевски кој ја создаде оригиналната инсталација за егзодусот што ѝ се случи на Битола со иселувањето. Инсталацијата пред неколку месеци беше поставена пред споменикот…
Страница 1 од 2

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2019 АПЛА.мк. Сите права се задржани