Ноември 14, 2018

Вилает

Основното јавно обвинителство од Битола води нова истрага во врска со петгодишните договори за линискиот превоз, односно бесплатниот школски превоз потпишани со Општина Битола. Веста за апла.мк ја потврди обвинителката…
Одводните канали во Пелагониското поле во делот на Општина Новаци се чистат  пред есенските дождови. Денеска механизација на „Водостопанство-Битолско поле“ чистеше на потегот кај селото Рибарци, а екипи од претпријатието…
Методија Илиевски е новиот подрачен раководител на Министерството  за земјоделство, шумарство и водостопанаство  во Битола , вклучувајќи ги и општините Новаци и Могила. Илиевски на оваа функција  е назначен од…
Интересен цртеж кој наликува и на карикатура и на духовит начин го исмева менито на војниците кои Божиќ 1916 година го поминале во рововите низ битолско , беше дел од…
Боксерскиот  клуб „Пелистер 2007“ од Битола е шампион во првата лига на Македонија за 2018 година. За Денот на ослободувањето на Битола , тие го донесоа најубавиот подарок за градот,…
„Ќе доаѓам почесто за да видам како расти дрвото“, рече доајенот на македонската народна песна  Виолета Томовска откако денеска во Градскиот парк во Битола засади  симболично „дрво на животот“ како…
  По капитуилацијта на Бугарија, продолжувајќи ја борбата против германските единици што се повлекувале од Грција кон Албанја и Србија, борците на 49. дивизија на НОВ и ПО на Македонија,…
Кошница за пчели и подари на Оштина Битола  градоначалникот на францускиот град Епинал, Мишел Хајнриш, по повод 50 годишнината од збратимувањето на двата града. Кошницата е поставена во општинскиот двор,…
Страница 1 од 31

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2017 АПЛА.мк. Сите права се задржани