Општина Битола го распиша огласот за субвенционирање на велосипеди

Ноември 01, 2018
Архивска фотографија Архивска фотографија

Општина Битола го распиша јавниот повик за надоместување на дел од трошоците на граѓаните на подрачјето на Општина Битола за купување велосипеди за 2018 година. Во повикот пишува дека Општината со цел да ги стимулира граѓаните за купување на превозни средства што не го загадуваат воздухот, ќе обезбеди дел од потрошените средства за купен велосипед од денот на повикот, па се до исцрпувањето на буџетот за оваа намена. Износот што ќе се субвенционира ќе биде до 30 проценти од вредноста на велосипедот, но не повеќе од 3000 денари.

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2019 АПЛА.мк. Сите права се задржани