Битола некогаш и денес-улицата "Ленинова"

Март 06, 2019

Ова е некогашната улица “Светосавска", доскоро позната како "Ленинова", а пред неколку години преименувана во "Пеце Матичевски".

FB IMG 1551791430209

Локацијата е кај денешната Библиотека во Битола, а на старата фотографија се гледа чешма насреде улица, која денес не постои.
 
 received 321662138695666

Исто така, не постои и куќата од левата страна на старата фотографија, на чие место сега е доградениот дел од Библиотеката. 
 
 
Старата фотографија е позајмена од ФБ профилот на Владо Темелковски Лавчан, историчар

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2019 АПЛА.мк. Сите права се задржани