Февруари 24, 2018

Лавчански пат веќе не се дави во кал

Јануари 30, 2018 84
Фото: Се тампонира улицата „Лавчански пат“ Фото: Се тампонира улицата „Лавчански пат“

Согледувајќи ги тешките состојби во кои се наоѓаат дел од улиците во периферијата на општина Битола, Општината започна со санирање на дел од нив. Во таа насока, на улицата „Лавчански пат“ извршено е чистење и тампонирање, со што неодамнешната слика на каллива, тешко проодна улица, денес прикажува една комплетно нова состојба.

 

Според кажувањето на жителите од овој дел на улицата, првпат после 10 години инсистирање и барање на интервенција од Општината, еден горлив проблем за нив, конечно е решен.Lavcanski pat pred intervencijata

(Лавчански пат пред интервенцијата) 

Општина Битола, продолжува со инфраструктурни активности и на други локации, со цел обезбедување подобри услови за живот на сите граѓани.

Muzej baner 336

grne

28166921 1847625648592803 5615957191440807278 n

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2017 АПЛА.мк. Сите права се задржани