Webp.net gifmaker

Училиштето ОУ „Коле Канински“ доби донација за реновирање на санитаријата. Имено, пред две недели училиштето достави барање до „Кромберг и Шуберт“ за реновирање на санитаријата, па компанијата му излезе во пресрет на училиштето и достави санитарија во вредност од 1.000 евра во производи.

Донираните производи ќе помогнат во намалувањето на потрошувачката на вода и ќе ја подобрат хигиената во училиштето.

Пред една година беше реновирана дел од сантиријата во училиштето, но не целосно. Со оваа донација, санитаријата во централното училиште „Коле Канински“ се комплетира целосно.

donacija 1 19 12 2019

2donacija 1 19 12 2019

3donacija 1 19 12 2019
4donacija 1 19 12 2019

Училиштето „Коле Канински“ во соработка со Црвениот крст спроведе хуманитарна акција по повод новогодишните празници. Акцијата беше спроведена од 2 до 6 декември. Централното училиште „Коле Канински“ заедно со подрачните училишта во Буковски ливади и Буково собра значителна количина на конзервирана и нерасиплива храна. Храната вчера беше предадена на Црвениот крст.

9kaninski1
3kaninski1
4kaninski1
5kaninski1
6kaninski1
8
kaninski1

Откорнати и украдени се 8  од вкупно 16 садници што во декември ги засадија учениците заедно со наставниците во училишниот двор на  ОУ „Коле Каниански“ во Битола. 

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2019 АПЛА.мк. Сите права се задржани