Кошница за пчели и подари на Оштина Битола  градоначалникот на францускиот град Епинал, Мишел Хајнриш, по повод 50 годишнината од збратимувањето на двата града. Кошницата е поставена во општинскиот двор, а Хајнриш ја објасни симболиката на овој подарок.

На последната седница, Советот на Општина Могила доднесе Одлука за доделување училишен прибор на секој првоодленец во учебната 2018/2019 година во трите централни и сите подрачни училишта на територијата на општината.

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2019 АПЛА.мк. Сите права се задржани