Август 18, 2018

Вилает

Мало маче, галениче на општинските службеници денеска влезе во  салата на Општина Битола, пред почетокот на седницата и почна да бара храна под масите. Но, место храна од советниците доби…
Од 19 до 21 јули во Старата битолска чаршија ќе се одржи  12-то  издание на традиционалниот „Локум фест“. Овој ​фестивал својата инспирација ја црпи од културното наследство на најопеаниот македонски…
Одлучил стручната пракса како дипломиран електроинженер да ја мине во РЕК „Битола“, иако имал шанса да избере престој во други европски земји. Германецот Себастијан Ох од Нинберг, дипломец на Универзитетот…
Јавното претпријатие „Пазари“ во соработка со ЈП „Нискоградба“, за првпат по 15 години, спроведоа акција за целосно чистење на канализационата мрежа во градскиот пазар, а исто така надминат е проблемот…
„Поштомување“ е новата книга поезија на битолчанката Биљана Т. Димко во издание на фондацијата „Д-р Димитар Котевски“ Битола, а истата беше промовирана пред широката јавност на манифестацијата ,,Пријатели на фондацијата“,…
Министерството за животна средина издвои 3,5 милиони денари за доизградба на колекторскиот систем кој ќе ги опфаќа отпадните води од  Потпелистерските села, најави денеска заменик министерот за животна средина Јани…
Денационализацијата не ја „спаси“ поранешната текстилна фабрика „Хераклеа“, туку ја досруши. Неколку разурнати  објекти сместени на „Булевар 1-ви Мај“ во густо населената населба „Црн мост“ се остатоците од поранешната текстилна…
Колумните што историчарот Александар Литовски ги пишуваше во периодот од 2015 до 2017 година, како општествно политичка дијагностика на дотогашниот режим, а според рецезентите со својата острина беа како глас…

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2017 АПЛА.мк. Сите права се задржани