Street gif

Вилает

Марко Крстевски ученик во петто одделение, Теодора Блажевска четврто одд. и Елена Ѓеорѓиева трето одд. од класата на професорот по виолина Зоран Маневски од  Државното музичко училиште во Битола,  добија…
Како дел од проектот „Граѓанизте се обединети“, од програмата  Европско граѓанство на ЕУ, СФЕРА Македонија, донираше  9 нови врати за паралелките со посебни потреби во ОУ "Ѓорѓи Сугарев" од Битола.…
Поголем е бројот на самохрани мајки во урбаните отколку во руралните средини, а најголем проблем со кој се соочуваат е невработеноста. Ова го покажа истражувањето што го спроведе Организацијата на…
НА ДЕНЕШЕН ДЕН - 27 април во 1977 година, во Битола почина Атанас Тане Наумов, припадник на македонското националноослободително во Егејскиот дел на Македонија и на комунистичко движење на Грција,…
Изложбата на фотографии печатени во сито техника „Споменици на Револуцијата“ на германскиот уметник Марко Кројач, беше отворена вечерва во битолската „Магаза“ во организација на Завод и музеј-Битола и Сојузот на…
"Ќе ни престојат голем број на соработки, но и напори за да видиме што поголем број на француски претпријатија што поприсутни во Битола и поголема културна соработка со Битола. Наскоро…
Директорот на ЈП „Пазари", Александар Касапов, на својот фејсбук профил објави дека во следниот период ќе се изготви проект за покривање на пазарот во делот каде што се продава бижутерија.…
Ученици од Основното училиште „Елпида Караманди“, по иницијатива на одделенскиот наставник д-р Фанче Јошевска, а по повод патрониот празник гo посетија Општинскиот oдбор на Сојузот на Борци од Битола. Пред…

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2019 АПЛА.мк. Сите права се задржани