Октомври 18, 2018

Вилает

Вчера,  во битолскиот „Завод и музеј“, Сојузот на борци од Битола ја промовираше  книгата „Вермахтот и Македонија  1943 - 1944 година “ од  авторот Д-р Роберто Трајковски.
На  две недели  пред почетокот на учебната година денеска само гимназијата „Таки Даскало“ повторно е вклучена на електричната мрежа, останатите школи,  Медицинското училиште и осум основни училишта и натаму се…
Шарена Чешма над баирското училиште „Тодор Ангелевски“ каде и ова лето се разладуваат битолчани од летната жега, постоела и пред сто години. Доказ за тоа е фотографијата од чешмата што…
Граѓаните кои живеат во зградите во близина на Градскиот зелен пазар во Битола, се жалат дека продавачите на земјоделски производи, но  и купувачите ги окупираат зелените површини и пешачките патеки…
Театарската претстава за Ѓерѓ Кастриот Скендербег, од албанско-американскиот актер Џеват Лимани, вечерва во 19 часот ќе биде прикажана во малата сала на Центарот за клутура -Битола, како дел од програмата…
Во организација на Сојузот на борците од Битола, синоќа во   „Магазата“  беше отворена изложбата „Битолски партизански легенди“ со 28 портрети на партизани од Битола и битолско. Автор на оваа изложба…
Во Мезе бар „Јагода“ во Битола, со почеток во 21.30 часот вечерва ќе се одржи забава под наслов „Собиранка“, на која АКТО Фестивалот за современи уметности, Бош Фестивал, ДримON и…
Општинскиот одбор на Сојузот на борци, утре (петок) со почеток во 19 часот во „Магаза“-Битола, ќе ја отвори изложбата на портрети на битолски партизани, „Битолски партизански легенди“, чиј автор е…

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2017 АПЛА.мк. Сите права се задржани