Декември 10, 2018

Вилает

Учениците од средното  медицинско училиште „Д-р Јован Калаузи“ Битола, денеска го одбележаа Меѓународниот ден за борба против гладта. Медицинското училиште цела недела е вклучено во активности за тоа како да…
Во рамките на проектот за граѓанско учество поддржан од УСАИД „Инспирирај, вклучи се, волонтирај“, Младинскиот културен центар од Битола и Општина Битола, го промовираа Советот за волонтерство.
Битолчани предлагаат проширување на пешачките зони во централното градско подрачје. Во истражувањето што го спорведе Здружението „Геосфера“ од Битола од 770 анкетирани битолчани, дури 63 проценти одговориле дека треба да…
Некои од конзулите во Битола останувале по една до две години, а некои до крајот на животот. Најдолго во Битола останал австро- унгарскиот конзул Франц Едлер фон Кнапич. Тој тука…
Евгениј Литовски е дел од една генерација млади, нови антифашисти кои својата идеолошка самосвест ја црпат во извесна доза и од Народноослободителната и антифашистичка борба во Македонија“, рече д-р Роберто…
Во пресрет на Денот на востанието на Македонија, 11 Октомври, децата  од Јавната општинска установа, „Естреја Овадија Мара“, односно групите на возраст од 4 до 6 години од градинката „Пролет“,…
Со цел подигање на јавната свест за чиста и здрава животна околина и унапредување на еколошкото образование,  денеска во близина на паркот кај градскиот часовник, во куќичката на Дедо Мраз…
58 генерации на учители, наставници и воспитувачи дала Педагошката академија, Факултетот за учители и воспитувачи и Педагошкиот факултет во Битола. Ова е всушност една иста високо образовна инстутуација која во…

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2017 АПЛА.мк. Сите права се задржани