Февруари 20, 2019

Вилает

Битолцизми II

Декември 17, 2018
ОНА ТУТУРТУКАТА СО ЌУЉАФКА НА ГЛАТА, ПА ТИ НЕ ЗНАЈШ ШО СПИЉОН Е ТА!
Во средното општинско земјоделско училиште „Кузман Шапкарев“ – Битола се реконструира кровот и се препокрива објектот. Санацијата е овозможена со средства  од А.Д МЕПСО во висина од 2,500,000 денари. Ова…
Локалната самоуправа денеска објави јавниот повик до доверителите на Општина Битола да ги пријават доспеаните, а неплатени побарувања. Овој повик се објавува според новиот Закон за финансиска поддршка на општините,…

Битолцизми

Декември 10, 2018
Пишувам јас, Златко Самарџиев, викан Кекел, ама ако ме викаат од подалеку, тогаш викаат КЕКЕЕЕЕЛЛЛ! Здраво убај љуѓе на планетава Земја, честитки до земјата шо не крепи вакви какви шо…
Изложба на портрети на осумте народни херои кои потекнуваат од Битола и битолско, насловена „Негување на револуционерните традиции“, чиј автор е академскиот сликар Никола Славевски, беше отворена вчера во малата…
Вработените од  ЈП„Пазари“ –Битола, денеска  на паркингот кај Новиот пазар се вклучија во еднодневна акција за чистење на отпадоци  и остатоци од смет и земјоделски  производи на земјените  површини околу…
Фотографиите со зајдосонцата на битолчанецот Коста Ќука од денес ќе ги краст и ѕидовите на Клиничката болница во Битола. По повод Денот на лицата со посебни потреби Коста донираше пет…
Системот за мониторинг на крупен дивеч поставен на 8 ноември на Пелистер, во изминатите три недели регистрираше срни, елени, волци, а вчера пред камерите, за првпат застана и мечка, која…

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2019 АПЛА.мк. Сите права се задржани