Webp.net gifmaker

Вилает

Велосипедисти од иницијативата „Битола на точак“на плоштадот Магнолија со бели ленти обележаа простор колку што зафајќа еден шлепар и колку велосипеди можат да застанат на таа површина. Со лентите ги…
„Еден ден ќе ме бараш“ е најновото музичко остварување на битолчанецот Сефедин Бајрамов. Новата песна и спотот  ќе бидат промовирани в среда, на 29 ноември во 20 ч, во Центарот…
Горе од улицата „Прилепска“, долу до „Брегалничка“, десно од „Гоце Делчев“, а лево до „Наум Наумовски Борче“, овој своевиден правоаголник е означен како алармантен регион на мапата со идентификувани аерозагадувачи…
Продолжува агонијата на поголем број семејства од Битола кои иако ги платиле дрвата за огрев, шумските претпријатија  сѐ уште не им ги доставиле. Температурите во вечерните часови се спуштија под…
Во присуство на видни личности од општествениот живот и други гости од Битола, новинарот Пеце Стефановски ја промовираше својата книга „Самак“ која содржи негови записи посветени на патувањата и престоите…
Преку еленот Самак,  новинарот Пеце Стефановски, во истоимента книга „Самак“ чија промоција е закажана во недела во Битола, ја опишува несушната потреба од слобода на нашите простори.
На 362 страници преку слика и збор во книгата „Британскиот почесен кознулат –Битола“, почесната британска конзулка Лилјана Спировска создаде вредна хроника за пријателските врски кои преку Битола се изградија меѓу…
За првпат на меморијален споменик испишани се имиња на Македонци кои биле мобилизирани во туѓи војски за време на Првата светска војна и загинале на Македонскиот фронт. Станува збор за…

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2019 АПЛА.мк. Сите права се задржани