Ноември 13, 2018

Вилает

Членките на Организација на жени од Битола, бисерите на битолската архитектура ги навезаа на оригинални ракотворби кои можат да послужат како вредни сувенири од Битола. Петнаесете везови врамени и застаклени…
Како дел од програмата на „Бит Фест“, а во организација на здружението на Центарот за културна деконтаминација – Битола, започна 12. издание на битолскиот фестивал на музиката и традицијата, „Локум-фест“…
Има само 18 години, неколкумесечно музичко искуство, а веќе се закити со две  награди на неодамна одржаниот фестивал во Охрид „Канео фест“. Битолчанецот Божидар Николовски, како дебитант,  за неговата прва…
Скопска Пивара  ќе изгради летниковец и ќе засади садници на локација во Нова Битола,  за што денеска доби согласност  од општинскиот Совет.   Летниковецот ќе биде отстапен на Општина Битола,…
Мало маче, галениче на општинските службеници денеска влезе во  салата на Општина Битола, пред почетокот на седницата и почна да бара храна под масите. Но, место храна од советниците доби…
Од 19 до 21 јули во Старата битолска чаршија ќе се одржи  12-то  издание на традиционалниот „Локум фест“. Овој ​фестивал својата инспирација ја црпи од културното наследство на најопеаниот македонски…
Одлучил стручната пракса како дипломиран електроинженер да ја мине во РЕК „Битола“, иако имал шанса да избере престој во други европски земји. Германецот Себастијан Ох од Нинберг, дипломец на Универзитетот…
Јавното претпријатие „Пазари“ во соработка со ЈП „Нискоградба“, за првпат по 15 години, спроведоа акција за целосно чистење на канализационата мрежа во градскиот пазар, а исто така надминат е проблемот…

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2017 АПЛА.мк. Сите права се задржани