Февруари 20, 2019

Вилает

Меѓународен тендер за доизградба на колекторискиот систем и пречистителната станица во Битола се очекува да биде распишан оваа година, по што во 2020 година ќе отпочнат и работите на терен,…
Општина Ресен обезбеди половина милион евра за реконструкција на три улици во централното градско подрачје. Реконструирани ќе бидат улиците „11 Октомври“, „29 Ноември“ и „Таше Милошевски“ во вкупна должина од…
Во Младински културен центар- Битола, утре од 19.00 часот, битолчани ќе имаат можност да ја погледнат патувачката изложба под наслов „Уште што друго сум освен што сум канцер на општеството“…
Во рамките на проектот „Полицијата и граѓаните заедно“ на 31.01.2019 во организација на Здружението на пензионери од Битола и Секцијата на жени, а во соработка со СВР Битола, се одржа…
Од минатата недела ЈП „Нискоградба“ започна со крпењето на улични дупките со бехатон коцки и со ладна асфалтна маса. Топол афалт не се поставува зашто Општината не располага со сопствена асфалтна база,…
По улиците од прв приоритет  во централното градско подрачје продолжува крпењето на ударните дупки настанати поради поларните температури и мразеви во изминатиот период , а ЈКП „Нискоградба“ ја следи временската…
 Екипите на КЈП „Нискоградба“ од вчера работат на санирање на ударните дупки на коловозите во Битола, кои настанаа откако градот беше зафатен со ниски температури и мразеви. Нагризувањето на асфалтот…
Општина Битола ќе добие затворен базен кој кон средината на оваа календарска година ќе почне да се гради во дворот на ОУ „Даме Груев“ во Битола. Базенот ќе биде изграден…

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2019 АПЛА.мк. Сите права се задржани