Webp.net gifmaker

Императив на нашето работење ќе биде домаќинското работење во Општина Могила , рече градоначалничката на Општина Могила, Јасмина Гулевска  на прославата по повод 22 години од формирањето на Општината.

На првоодделенците од Општина Могила, градоначалничката Јасмина Гулевска  им подели  училишен прибор.  Годинава 53 ученици - првоодделенци се запишаа во сите централни и подрачни училишта на територијата на општината.
Гулевска на учениците им посака успешна учебна година, со желби за многу здравје и најави дека и во наредниот период локалната самоуправа ќе инвестира во подобрување на условите во трите централни и сите подрачни училишта во општината.

За нов секретар на Општина Могила од денеска е назначен Ацо Тасевски, кој досега ја извршуваше функцијата раководител на одделението за урбанизам, комунални работи и ЛЕР како и функцијата претседател на комисијата за проценка на имот во Општината.

Тасевски функцијата ја добива со одлука на градоначалникот на Општина Могила, Јасмина Гулевска.

Непознати сторители подметнале поажр во нива во атарот на Могила, при што опжарени се 1500 бали сено и слама во сопственост на семејството на градоначалничката Јасмина Гулевска. Настаот се случил ноќта саботата спроти неделата после полноќ, а Гулевска го потврди настанот.

Градоначалниците на општините Новаци и Могила, Љубе Кузманоски и Јасмина Гулевска се во работна посета во градот Ајдин во Република Турција. Официјалната посета се реализира на покана на градоначалничката на градот Ајдин, Озлем Черчиоглу и претседателот на Здружението на иселениците од Македонија во Турција, Тургут Ѓулмуш. 

Во рамките на посетата, градоначалниците Кузманоски и Гулевска остварија средби со градоначалници од општини кои се во состав на градот Ајдин, на кои што средби беше договорена заедничка меѓуопштинска соработка во повеќе сфери како и збратимување на македонските со турските општини. 

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2020 АПЛА.мк. Сите права се задржани