Соопштенија

Здружението на пензионери од Битола им соопштува на своите членови – корисници на старосна, семејна и воена пензија дека започнува упис на млечни производи:   1.Кравји кашкавал штека (околу 3.0…
Вработените од Јавното претпријатие „Стрежево“ од Битола на своите сограѓани им го честитаат празникот 8 Декември, Денот посветен на Свети Климент Охридски кога се слави делото на овој оригинален писател…
 Ве известуваме дека на ден 25.11. 2018 година (недела) од 10-17 часот поради реконструкција на водоводна мрежа, работи на  регионален цевковод,ќе има прекин на водоснабдувањето во селата:  Кравари, Оптичари, Породин,  Егри, Кременица,…
Ве известуваме дека на ден 11.11. 2018 година (недела) од 10-16 часот поради реконструкција на водоводна мрежа,  работи на  регионален цевковод,   ќе има прекин на  водоснабдувањето во селата: Кравари, Оптичари,  Егри,…
  Врз основа на Основниот договор за изработка на колектор за фекални отпадни води за Бегова чешма ( од Шумски фенери до Шаторот) кој го има склучено КЈП „Нискоградба“ Битола…
Соопштение од ЈКП „Водовод“ Ве известуваме дека на ден 07.11. 2018 година (среда) од 09-14 часот поради реконструкција на водоводна мрежа,   работи на  регионален  цевковод од средна зона, ќе има…
ЕЛЕМ и РЕК „Битола“ на своите вработени и сите граѓани на Битола им го честитаат 4-ти Ноември, Денот на ослободувањето на Битола.
За организираниот коктел по повод прославата 90 години Водовод – Битола, кој ќе се одржи на 26.10. 2018 година во ресторанот „Вила Виста“, се известуваат пензионираните работници од ЈКП „Водовод“…
Вработените од Јавното претпријатие „Стрежево“ од Битола на своите сограѓани им го честитаат празникот 11 Октомври, Денот на народното востание на македонскиот народ. 
ЕЛЕМ и РЕК „Битола“ на своите вработени и сите граѓани на Република Македонија им го честитаат 11 Октомври, Денот на народното востание на македонскиот народ. .
ЈКП„Водовод“ – Битола им соопштува на сите правни и физички лица корисници на услугите на ЈКП„Водовод“-Битола дека од понеделник  01.10.2018 година работното време ќе биде од 07:30 до 15:30 часот.
Поради изведување на градежни работи   на ул. „Св. Климент Охридски“ во Битола ( на потегот од ул. „Солунаска“ до ул. „Партизанска“),  на ден 22/23 септември 2018 година  ќе  има прекин во водоснабдувањето…
Врз основа на Основниот договор за изградба на фекална канализација на улицата „Ѓорги Наумов“ –Лавчански пат кој го има склучено КЈП „Нискоградба “-Битола со Општина Битола , а врз основа…
Поради изведување на градежни работи   (промена на атмосферска и фекална канализациона мрежа) од страна на ЈКП „Ниско Градба“ Битола, на ул. „Св. Климент Охридски“ во Битола ( на потегот од…
Почитувани сограѓани, Од мое лично име и од името на Советот на Општина Новаци , дозволете ми на сите граѓани да им го честитам 8-ми септември – Денот на незавиноста…

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2020 АПЛА.мк. Сите права се задржани