Webp.net gifmaker

Намалување на загаденоста на воздухот, помали сметки за струја-ЈП„Пазари“ од денеска започна со поставување  на  фотоволтаични панели над павилјоните во Градскиот зелен пазар во Битола.

-Според нашата замисла, сончевите  колектори што ги поставуваме за сопствено производство на електрична енергија се придобивка за сите. Намалување на загаденоста на воздухот за сите нас, а  помали сметки за струја за „Пазари“, изјави за Апла. мк Владе Атанасовски директор на ЈП „Пазари“ –Битола.

Учениците од второ одделение од ОУ „СВ.Климент Охридски“-Битола денеска го посетија Градскиот пазар во Битола и заедно со вработени од ЈП Пазари се запознаа со работата и активности на претпријатието , но и со есенските производи кои се продаваат на зелениот пазар.

-Денес не посетија вторачињата од 5 одделенија заедно со директорката Гордана Анастасовска од ОУ “Климент Охридски“ од Битола. Учениците се запознаја со сезонските производи кои се продаваат во пазарот во Битола, вели директорот на ЈП Пазари Владе Атанасовски.

paa3

paa2

paaa1

Дуќаните во Градскиот пазар во Битола ќе добијат нов лик со смена на нова дограма.

-Јавното претпријатие „Пазари“ распиша тендер за промена на дограмата на дуќаните во Градскиот пазар. Лошите слики на распаднати врати и прозорци ќе бидат минато.
Деловниот простор ќе добие нов лик.
Вкупната инвестиција ќе биди реализирана со сопствени средства, вели Владе Атанасовски директор на ЈП „Пазари“-Битола.

74229593 1021922238158760 3993969154603352064 n

73413114 1021922278158756 784897134380974080 n

73472488 1021922304825420 4683716910653636608 n

Вработени од јавните претпријатија „Пазари“ и „Комуналец“ како и граѓани од околните населби од утрово го чистат просторот околу Новиот реонски пазар во Битола.Директорот на ЈП „Пазари“ Владе Атанасовски вели дека во многу наврати  и самоиницијативно со поголеми акции го исчистиле просторот околу Новиот  реонски пазар, но за жал за кусо време отпадоците се насекаде на оваа локација.

-Треба подигање на свеста на граѓаните околу заштитата на животната средина. Токму овој простор многу пати е чистен средуван и дезинфициран , но повторно и повторно се фрла секаков отпад. Денеска со наши вработени и вработени од „Комуналец“ излеговме на терен и што е за респект ни се приклучија и граѓани. Тука сме да ја смениме сликата на подобро, и се надевам дека оваа слика ќе потрае и ѓубрето секој од нас ќе го фрла онаму каде што му е местото, во контејнерите а не по земја, на улица или каде ќе им текне. Мора да ги чистиме дивите депонии и да не дозволиме да се повторат,  изјави Атанасовски за апла.мк 

pazar

Од денеска ЈП „Комуналец“ ја започна  големата акција за чистење на дивите депонии во Битола, во која со своја машинерија  учествуваат и јавните претпријатија „Водовод и „Нискоградба“, а во акцијата учествуваат и претставници на невладиниот сектор и локалното население.

pazar 1

72086579 726275131168262 4078070034507759616 n

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2020 АПЛА.мк. Сите права се задржани