Вандали повторно унаказиле споменици во Градскиот парк во Битола

Април 24, 2021

 

Два споменика во Градскиот парк во Битола се вандализирани, исчкртани со црвен спреј на основата од мермерниот постамент. Едниот е споменикот на Трајче Магловски, припадник на македонското националноослободително и комунистичко движење и учесник во Антифашистичката војна во Вардарскиот дел на Македонија , а вториот на Борис Стрезовски учесник во НОБ. Ова не е прв пат да се уништуваат споменици во Градскиот парк, ама за жал ни еднаш не чувме дека вандалите се откриени и казнети.. 

Нема достапен опис

Нема достапен опис

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани