Дневно

Шо рече

Филипче најави можност студентските домови да се користат за пациенти со Ковид-19

Филипче најави можност студентските домови да се користат за пациенти со Ковид-19

06 Јул, 2020 Шо рече

Ќе се согледаат можностите за искористување на студентските домови како дополнителен капацитет дололку е потребно за пациенти со ковид-19, рече министерот за здравство Венко Филипче. Меѓу студентските домови што ги наброи министерот е и битолскиот. Тој рече дека за тоа дали ќе се користат ќе се води дискусија и прашање е како тоа ќе се изменаџира со Министерството за образование и во зависност од бројот на студенти кои имаат потреба од сместување.  Филипче изјави дека во Битолската болница има 37 хоспитализирани лица  и има слободни кревети за следните денови. 

Ифрит

Демаскирање дезинформации

Нема официјални докази дека Панчевски ја напуштил државата

Нема официјални докази дека Панчевски ја напуштил државата

12 Јул, 2020

Пишува: Жаклина Цветковска Сензационалистички и непоткрепен со ниеден доказ е насловот на текстот објавен на порталот maktel.mk, со наслов „ЃУБРЕТО ПАНЧЕВСКИ ФАТИ ЏАДЕ ВО БУДИМПЕШТА КАЈ СВОЈОТ ШЕФ: Панчевски во бегство, полицијата не го пронашла во неговиот дом?“, во кој се изнесени навреди, недолични за професионалната новинарска работа, како и тврдења за кои нема никакви факти во јавноста.

Соопштенија

Здружението на пензионери подготвува социјална карта за членовите

Здружението на пензионери подготвува социјална карта за членовите

12 Јул, 2020 Соопштенија

Во тек се подготовките за изготвување на социјална карта за пензионерите-членови на Здружението на пензионери од Битола. Ваквите активности беа една од темите на Деветтата редовна седница на Здружението. Со неа претседаваше претседателот на собранието Крсте Белевски, а присуствуваа претседателите на ограноците на Здружението на пензионери од Битола, Новаци и Могила.

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2020 АПЛА.мк. Сите права се задржани