Webp.net gifmaker

Информациите за саботажа со лизгалиштето се шпекулација

Јануари 05, 2020

Шпекулации се информациите што се шират на социјалните мрежи дека некој го ископал мразот на лизгалиштето во Битола и сечел цевки.

Зоран Дојчиновски, директорот на Јавното претпријатие за паркинзи, кое стопанисува со лизгалиштето во телефонски разговор за Апла.мк соопшти дека не се случила никаква саботажа, како што се пишува на фејсбук. Тој објасни дека поради голема посетеност од преку 400 лизгачи, се истанчил мразот и се јавил проблем со една од цевките. Вработени лица во претпријатието го санирале дефектот и денес лизгалиштето работеше без проблем.

Дојчиновски вели дека лизгалиштето е под надзор 24 часа и нема никаква шанса некој да го оштети. 

Ж.З.  

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2020 АПЛА.мк. Сите права се задржани