Webp.net gifmaker

Општина Могила повторно дел од програмата „Европа за граѓаните“

Јануари 21, 2020

Општина Могила е повторно дел од програмата “Европа за граѓаните “ преку проектот “Европските градови за зајакнување на културниот дијалог и борба против дискриминацијата кон мигрантите и малцинствата“. Проектот ќе биде реализиран во периодот од 22-ри до 24-ти Јануари во Ријека, Република Хрватска, како европски главен град на културата за 2020 година.

На овој настан 15 земји заеднички ќе го започнат основањето на оваа мрежа за соработка. Општина Могила како дел од проектот со свој претставник ќе учествува на овој настан.
Intercultural-Dialogue_Event_Rijeka_Press-release

Сподели
« Нов лик и подобри услови за работа, после една деценија се бојадиса внатрешноста на Горната гимназија Општина Могила гради мултифункционалeн објект во Ивањевци »

Поврзани вести

Вратете се на почетокот на веста

KREATIVA OD BANER 01118472874 302784084149038 3191017187526901717 n

118586021 322412942211223 3228541064929223395 n

ФОТО ЛОГО ЕСМ fod

grne

image 0 02 05 07dc1b1f9e8af4c83ccb8b4fc98e1ed05c250e91d37d9fd271e98d1f5ccf3528 V