Webp.net gifmaker

Од превозниците ќе се конфискуваат над 34 милиони денари

Март 31, 2020
Фото Скинпринт  од тв 21 Фото Скинпринт од тв 21

Со одлука на Основниот кривичен суд од Скопје од фирмите кои прибавиле имотна корист преку случајот ,,Транспортер" ќе им бидат конфискувани 34 224 179 денари. Од Друштво за превоз на патници ,,Боби турс" се конфискува износ од 3 026 242 денари. Од ,,Гопеш транс Јорго" 74 934 денари, од ,,Транскоп" 9 832 173 денари, од ,,Хера турс 8 061140 денари, ,,Џем турс" 5 287 499 денари, од ,,Хера транс"  600 611 денари, од ,,Лука Експрес" 2 832 906 денари, од ,,Марија транс" 1 737 774 денари,  од ,,Турист превоз" 628 939 денари, од ,Хера превоз Новка Дооел 607 075 денари, ,,Џими турс"1 477 562 денари . 

Доколку парите не можат да се конфискуваат од приватните фирми, ќе се одземат од физичките лица сторители на кривичното дело, беше кажано при читањето на пресудата за случајот „Транспортер“ 

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2019 АПЛА.мк. Сите права се задржани