Webp.net gifmaker

8 здравствени работници од Битола оздравеа од КОВИД-19

Мај 21, 2020

 

Заклучно со 21.05.2020 во ЈЗУ Центар за јавно здравје- Битола и регионот кој го покрива (Битола, Кичево, Ресен и Демир Хисар) земени се вкупно 679 брисеви за COVID-19. 

Позитивни резултати за COVID-19 се добиени кај 31 лице, од кои 28 се со место на живеење во Битола (во овој број е вклучено и едно лице од таргетираниот скрининг во градинките), 2 во Кичево и едно лице во Демир Хисар.

Возраста на заболените се движи од 5 до 85 годишна возраст ,а во однос на дистрибуцијата по пол заболени се 17 лица од машки и 14 лица од женски пол, информираат од Центар за јавно здравје- Битола.

Од вкупниот број на заболени лица, 9 се здравствени работници (8 од Битола и еден од Демир Хисар) и сите се оздравени.

Вкупно 290 лица се ставени под здравствен надзор во траење од 14 дена од контактот со позитивното лице или од враќањето од ризична земја.

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2019 АПЛА.мк. Сите права се задржани