Webp.net gifmaker

Училиштето „Коле Канински“ во соработка со Црвениот крст спроведе хуманитарна акција по повод новогодишните празници. Акцијата беше спроведена од 2 до 6 декември. Централното училиште „Коле Канински“ заедно со подрачните училишта во Буковски ливади и Буково собра значителна количина на конзервирана и нерасиплива храна. Храната вчера беше предадена на Црвениот крст.

9kaninski1
3kaninski1
4kaninski1
5kaninski1
6kaninski1
8
kaninski1

Организацијата на жени од Битола од понеделник започнува хуманитарна  акција со која ќе им се помогне на луѓето кои останаа без својот дом во подрачјето погодено од земјотресот во Албанија. Претседателкта на Организацијата на жени од Битола, Светлана Петковска,  на својот ФБ профил објави распоред кога сите заинтересирани можат да достават облека и храна

„За сите кои се заинтересирани да донираат алишта и храна за настраданите во земјотресот во Албанија, Организацијата на жени организира собирна акција во просториите на КУЌАТА НА ЧЕСНИТЕ СЕСТРИ ВО БИТОЛА, спроти Пелагонка 2, во деновите:


-ПОНЕДЕЛНИК 02.12. од 16-18 часот
-ВТОРНИК 03.12 од 16-18 часот
-СРЕДА 04.12 од 16-18 часот
-САБОТА 07.12 од 12-14 часот

Под мотото  „Биди Хуман“, Васко Ковачевски, инаку актуелен директор на РЕК-Битола, ја започнува кампањата за реконструкција на Одделението за хирургија во Клиничката болница во Битола. Тој со своите најблиски, со свои средства  ќе ја помогне санацијата  на ова одделение, а очекува во хуманитарната акција да се вклучат и негови роднини, пријатели и други поединци кои сакаат да помогнат.

Локалниот клуб на СДММ од Битола по повод големиот христијански празник Велигден денеска реализираше хуманитарна акција преку која се обезбедени поголеми количини прехрамбени артикли за социјално ранливи семејства.

Учениците од СОУ „Таки Даскало“ од Битола, заедно со своите ментори,  предновогодишно подготвија настан насловен „Queen - музички спектакл со хумана мисија и љубов кон уметноста“. Познатите хитови на легендарната музичка група Queen беа интерпретирани од ученици на ова средно училиште под ментортсто на професорот по музичко образование Христијан Петковиќ. Во духот на новогодишната атмосфера, овој настан имаше хуманитарен карактер, а учениците од Еко клубот при СОУ „Таки Даскало“ - Битола, под раководство и организација на професорката Драгица Здравковска, реализираа хуманитарна акција за детски играчки и материјални средства кои беа донирани во Заводот за рехабилитација на  слух и говор  во Битола.

Страница 1 од 2

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2020 АПЛА.мк. Сите права се задржани