Webp.net gifmaker

Се чисти депонијата кај битолската обиколница

Јуни 11, 2019
Фото Апла.мк Фото Апла.мк

„Во организација на Општина Битола и јавните претпријатија сакајќи да помогнеме на градот за почиста и подобра средина, не знам по кој пат, вложуваме напор , со механизација, помош, поддршка од РЕК да ја исчистиме обиколницата. Преку 130 метри кубни смет се денес подигнати, а сепак уште делува како да не е многу подигнато. Ние сме употрни и ќе се обидеме до крај се што можеме да санираме. Досега во повеќе наврати сме разговарале со населението кое живее во близина да не се фрла ѓубре крај патот и повторно ќе се обидеме да разговараме со нив “, изјави директорот на Јавното претпријатие „Комуналец“, Панде Богоевски.

62212214 372763283363373 6139634210371010560 n

62242557 453946681838251 1118142667625070592 n

62430926 413146809529991 6771725453561430016 n

64211351 2306454796260099 900375649485586432 n

64240974 2175155269206179 3096403431636598784 n

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2020 АПЛА.мк. Сите права се задржани