Webp.net gifmaker

Боеми и Валентин Соклевски ја пееја неговата "Ратка"

Јануари 12, 2020

Авторот на антологиските староградски рефрени Валентин Соклевски заедно со битолските Боеми во ресторанот Грне вечерва заедно ја пееја "Ратка Маџунка" додека повеќе групи битолчани вртеа мазник со паре.

{YouTube}https://www.youtube.com/watch?v=ruHNkT-G7XY{/YouTube}

Боемите со песните на Соклевски внесоа посебен штимул во празничната атмосфера. Додека ги пееја познатите рефрени гостите ги држеа кренато чашите за наздравување. "Ратка Маџунка" им беше испеана на либерал-демократите кои вечерва вртеа мазник  во Грне, а парето му падна на Бошко Китановски.

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2020 АПЛА.мк. Сите права се задржани