Webp.net gifmaker

Населбата Стрелиште осветлена со ЛЕД светилки

Февруари 12, 2020

И во битолската населба Стрелиште старото улично осветлување во битолската се заменува со нови ЛЕД штедливи светилки. Светилките  ќе го подобрат квалитетот на осветлувањето, а ќе донесат и заштеда. Дел од градот веќе е опфатен со ЛЕД осветлувањето. 

стрез 1

Од досега поставените светилки имаат остварено заштеда од 31 000 евра, а до мај со планираните активности таа ќе се искачи до 64 000 евра. Парите од заштедата ќе бидат искористени за потребите на граѓаните и за ширење на мрежата со штедливи ЛЕД светилки.

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2020 АПЛА.мк. Сите права се задржани