Webp.net gifmaker

Директно

Меѓу осумте новозаболени е и еден позитивен случај на КОВИД-19 во Битола. Тој е откриен со 185 тестирања направени во изминатите 24 часа, а покрај 1 заболен во Битола има 3 случаи во Скопје и 4 во Велес.

Во фабриката за автомобиски кабли „ Кромберг и Шуберт“ кој е најголем приватен работодавач во Битолско oд денес со работа делумно започна и втората смена. Со ова на работа се вратени 2000 вработени.

"Труд и постојанство, тоа е силата, со помош на која човек станува највелик при секоја иницијатива" - Гоце Делчев

За време на полициски час непознати лица вчера, а и во неколку други наврати краделе  делови од покривот и други предмети од поранешната Фабрика за трикотажа „Пелистер“,  реагираат жителите од куќите во соседството. Тие кажуваат дека во период додека траела забраната за движење, виделе лица качени на покривот од фабиката како го корнат лимот и други материјали од објектот.  

 

Битолчанецот за  кој на 24 април беше објавено дека е позитивен на КОВИД-19, всушност воопшто не е заболен. 

Завршено е прстенестото поврзување на Битола со современо ЛЕД осветлување. Поставени се 800 нови големи булеварски ЛЕД  светилки и уште толку мали. Битола доби осветлување од 70 лукса наспроти претходните 10 лукса што значи поголема социјална и сообраќајна безбедност. Трајноста на светилките е над 15 години, а низ повеќе места во градот не беа заменети 40 години.

„Го затвориме целиот крупен прстен како што ветивме, а ветивме дека до мај ќе биде затворен. До крајот на овој мандат ќе докажам дека општина Битола ќе има поинаков светлосен крвоток и дека тоа можело да се направи со поинаков пристап по кој општина Битола се разликува од другите општини“, рече градоначалниќката Наташа Петровска.

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2020 АПЛА.мк. Сите права се задржани