Webp.net gifmaker

Сообраќајната (не)култура на битолчани

Мај 17, 2019

Општина Битола неодaмна целосно го поплочи пешачкиот дел пред зградите кај  Гроздот , па  несовесните возачи сега секојденевно ја  узурпираат пешачка патека за да не користат платен паркинг.

Граѓаните од овој дел на градот бараат Општината да постави и метални столбчиња за да ги заштити плочките од паркирањето на автомобили, а од полицијата да дејствува на терен и да ги казнува несовесните возачи.

 

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2020 АПЛА.мк. Сите права се задржани