Webp.net gifmaker

Најстариот факултет во Битола дивоградба

Декември 03, 2019

Најстариот факултет во Битола, Техничкиот, кој опстојува половина век е дивоградба. Факултетот бара од Општина Битола согласност за да отпочне легализација зашто дел од земјиштето каде е изграден е општински. Одуката на денешната седница треба да ја донесат битолските советници. Техничкиот факултет сака да покрене постапка за легализација за да може да постави фотоволтаици. 

 

,,Технички факултет побара согласност за легализација на објектот затоа што дел од земјиштето каде се наоѓа е сопственост на Општина Битола. Ние треба да донесеме таква одлука, а потоа факултетот ќе си ја спроведува постапката согласно Законот за легализација ", рече Валентин Груевски, претседател на Советот. 

Редакција Апла 

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2020 АПЛА.мк. Сите права се задржани