Webp.net gifmaker

Општина Новаци започна со пролетно чистење на дивите депонии

Март 21, 2020

Општина Новаци заедно со ЈКП "Комунална Хигиена" од Новаци започнаа со пролетна акција за чистење на дивите и времените депонии во Новаци и во други населени места.

 

Ваквите депонии се создадени со цел месното население да го одлага комуналниот смет и градежен шут на едно собирно место со цел да не се создаваат помали диви депонии на несодветни места .

Градоначалникот Љубе Кузманоски од  упати апел до граѓаните на општина Новаци за совесно однесување кон еднаш исчистените депонии и подигнување на јавната свест за несовесното постапување со отпадот , бидејќи заштитата на животната средина во голема мера зависи од сите нас преку правилен однос и постапување со отпадот.

Акцијата на чистење на дивите депонии ќе придонесе за поголемо ниво на јавна чистота што во моменталната ситуација во борбата со kоронавирусот ќе придинесе за намалување на ризикот од ширење на истиот.

Паралено на денешната акција за чистење на дивите депонии , екипи од ЈКП "Комунална Хигиена" продолжија со активните мерки за превенција од коронавирусот , со миење на локалните улици , дезинфекција на јавни површини и објекти.

90674563 915967225491671 3389231200911491072 n

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2020 АПЛА.мк. Сите права се задржани