Webp.net gifmaker

ОУ „Коле Канински“ - Битола успешно спроведува онлајн настава за учениците

Март 25, 2020

Основното училиште „Коле Канински“ - Битола почна со спроведување онлајн настава и учење од дома кај учениците за време на принудниот распуст поради пандемијата на Ковид-19. Во онлајн едукацијата се вклучени сите наставници, и одделенските и предметните.

Зоран Мирчевски, директор на училиштето, вели дека иако наставниците и учениците се соочени со предизвици, сепак тие успешно се справуваат со ситуацијата. Како што вели тој, иако ова не е ништо слично како редовната настава, сепак учениците ќе имаат некаков ангажман додека седат дома.

- Наставниците од „Коле Канински“ неодамна почнаа со онлајн настава преку онлајн платформа и преку различни платформи за комуникација. На тој начин можеме да го продолжиме воспитно-образовниот процес за учениците - рече директорот Зоран Мирчевски.

Тој додава дека ваквиот вид на настава дава придобивки како што е континуитет во учењето и задржување на навиките за учење.

- Преку онлајн наставата ќе ги минимизираме последиците од прекинувањето на наставата поради Ковид-19. Им порачувам на сите ученици да се вклучат колку што можат повеќе во онлајн наставата затоа што ќе им донесе големи придобивки - вели директорот Мирчевски.

Screenshot 2020 03 25 3 Eko KK

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2020 АПЛА.мк. Сите права се задржани