Webp.net gifmaker

„Ако одам во Битола“ микс со саксофон од диџеј Љубиша изведени од врвот на Саат Кулата

Мај 13, 2020

Младиот битолски диџеј Љубиша Милошевски деновиве ги воодушеви битолчани со својата креативна идеја да го развесели градот. Тој од балконот на Градскиот часовник им испрати „Микс од Саат Кулата“. Во миксот ја вметна и мелодијата од легендарната битолска песна „Ако одам во Битола“ на композиторот Петар Георгиев- Калица. Љубиша неа ја изведе на саксофон во хаус ритам. Изведбата заедно со убавините на Битола кои се гледаат од Часовникот се овековечени на видеоматеријал изработен од Дамјан Гугучевски. 

„Целта на видеото е да се претворат лошите денови во добри денови, да се види светлината на нашиот град и вечната Саат Кула да се круниса со звуците од саксофонот“, вели за Апла.мк ДЏ Љубиша.   саат 2

саат 3

 

 

{YouTube}
.be&fbclid=IwAR3_bcC_7O0ve7IGO-Gx8I-6ouuS9b7CaY5Jig5u_x2I8hkwJUucGTgetz0{/YouTube}

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2019 АПЛА.мк. Сите права се задржани